Vilniaus 700 gimtadienis

Sausio mėnesį darželyje buvo vykdomas projektas „Vilniau, sveikinu Tave”, skirtas Vilniaus 700-ajam gimtadieniui paminėti. Buvo organizuojamos sportinės varžybos, viktorina, paroda, edukacinės  ir kitos veiklos, skirtos Vilniaus gimtadieniui.

 

Dalinamės projekto akimirkomis filmuke. 

 

VILNIAUS SPORTIŠKAS GIMTADIENIS 

 

Sausio 20-24 dienomis lopšelio–darželio „Pilaitukas“ ugdytiniai šventiškai ir sportiškai nusiteikę rinkosi į sporto salę. Šventėme Vilniaus 700 – ąjį gimtadienį. Linksmai šokome, mankštinomės, draugiškai varžėmės, dalyvavome linksmose estafetėse. Keliavome per gražiausias Vilniaus vietas – senamiestį, didžiausius Vilniaus tiltus, plaukėme upe Nerimi, aplankėme Gedimino pilį, statėme televizijos bokštą ir kt. Vaikams netrūko gerų emocijų, buvo daug juoko, greitumo ir vikrumo.

VINIAUS LOPŠELIO-DARŽELIO „PILAITUKAS“ IKIMOKYKLINIŲ IR PRIEŠMOKYKLINIŲ GRUPIŲ VIKTORINA „LINKĖJIMAI VILNIUI“

 

Sausio 24 d. „Pilaituko“ darželio salėje aidėjo vaikų juokas, šurmulys ir palaikymo šūksniai. Darželyje vyko viktorina Vilniaus 700-ojo gimtadienio progai paminėti. Viktorinoje dalyvavo šešios vaikų komandos: „Peliukų“ ir „Kačiukų“ grupių vaikai (5-6 metų amžiaus) bei trys priešmokyklinių grupių „Paukštelių“, „Žuvyčių“ ir „Gudručių“ komandos. Viktorinoje dalyvavusios grupės paruošė smagius prisistatymus, o salėje susirinkę komandų draugai plojimais ir šūksniais palaikė savo draugus. Po šaunių komandų prisistatymų, visi kartu žiūrėjome edukacinį filmuką apie Vilniaus įkūrimo istoriją. Viktorinoje dalyvavusioms komandoms buvo paruoštos šešios užduotys, susijusios su Vilniaus istorija bei žinomų miesto architektūrinių objektų pažinimu.

Komandos už teisingai atliktas užduotis ant „tortų“ klijavo šventines žvakutes. Viktorinos metu, vaikai ne tik atliko užduotis, bet ir visi drauge, linksmai šoko ir dainavo. Komandos, atlikusios visas užduotis, sulaukė skambių plojimų bei draugų palaikymo šūksnių. Kartu pasidžiaugę šauniai atliktomis užduotimis ir smagiai praleistu laiku, viktorinos dalyviai buvo apdovanoti atminimo medaliais ir padėkos raštais. Viktorinoje dalyvavusios komandos, įsiamžino smagioje ir žaismingoje fotosesijoje.