Pasaulinė psichikos sveikatos diena

Spalio 10 d. – Pasaulinė psichikos sveikatos diena, kuri skirta atkreipti dėmesį, jog turime neužmiršti rūpintis savo emocine sveikata ir gerove.

Šią dieną, Vilniaus visuomenės sveikatos biuras „Vilnius sveikiau” pakvietė prisijungti prie vaizduotės meditacijos suaugusiems, kuri buvo transliuojama biuro facebook puslapyje. 

Mūsų darželio ugdytiniai, ryto rato metu, taip pat dalyvavo  „Vilnius sveikiau” organizuojamoje emocijų išveikimo mankštoje.

 

 

Mūsų lopšelio-darželio kolektyvas dalyvavo juoko jogos užsiėmime, kurį vedė sertifikuota jogos trenerė Kristina Laučienė.
Juoko joga puiki praktika pagerinti savo fizinę ir emocinę būklę. Po pusantros valandos užsiėmimo pajutome dar didesnę bendrystę su kolegėmis, nurimo baimės, nerimas, nuovargis. Gebėjimas juoktis labai svarbus geriems santykiams palaikyti, ryšys ir bendras požiūris į juoką leido mums būti atviresnėms viena kitai. Po juoko užsiėmimų visos dalyvės išėjome energingesnės, dar labiau motyvuotos ir išsinešėme gerą nuotaiką, kuria dalinsimės su kitais. Juoko joga suteikia galimybę į daugelį dalykų pažvelgti lengvesniu, šviesesniu žvilgsniu. Taigi, juokimės ir tapsime sveikesni, laimingesni!