Darželio bendruomenės šventė

Įsibėgėja pavasaris, veikla veja veiklą, „Pilaituko“ bendruomenė toliau aktyviai vykdo projektines aplinkosaugines veiklas.

„Pilaituko“ darželio šeimos ne tik dirba ir pramogauja kartu, bet linksmai ir turiningai leidžia laiką. Tą įrodė, jau tradicine tapusi lopšelio-darželio „Pilaitukas“ bendruomenės šventė, kuri šiais metais buvo ypatinga, nes darželis kvietė šeimas veikti žaliosiose edukacinėse erdvėse. Visų šeimų  laukė įvairios sportinės su gamta susijusios linksmos edukacinės bei aplinkosauginės užduotys ir estafetės.

Bendruomenės šventė „Mes su šeima žaliosiose edukacinėse erdvėse veikiame drauge“ prasidėjo įstaigos direktorės sveikinimo žodžiu, skirtu susirinkusiems ir aktyvia „Ąžuolo mankšta“, kurią atliko visa gausi darželio bendruomenė. Po linksmos ir nuotaikingos mankštos šventės organizatoriai visoms šeimos išdalino žemėlapius. Šeimoms buvo siūloma aplankyti žemėlapyje sužymėtas žaliąsias edukacines erdves bei atlikti užduotis jose.

Gausiai susirinkusios šeimos atliko užduotis gamtos stotelėse. Stotelėje „Sudėliok dėlionę“  dėliojo dėliones, kuriose buvo pavaizduoti gamtos objektai. Mokėsi rūšiuoti šiukšles stotelėje „Rūšiuok atsakingai“, atliko įvairius jogos pratimus stotelėje „Jogos ritmu“, minė mįsles apie gamtą, vabzdžius stotelėje „Įmink mįslę“, šokinėjo per kliūtis, bandė atpažinti paukščius ir medžių vaisius stotelėje „Šokinėju ir žinau“.  Už kiekvieną stropiai atliktą užduotį šeimos gavo antspauduką.

Jaukiame pavėsyje po beržu įsikūrė „Laikas sau“ edukatorės, kurios kvietė šeimas sudalyvauti tvarioje edukacijoje „Stiklainių dekoravimas įvairiomis priemonėmis“. Šeimos turėjo galimybę savo kūrybiškumą bei fantaziją išreikšti dekoruodami stiklainius džiovintais augalais bei kita gamtine medžiaga.

Atlikusios užduotis šeimos rinkosi darželio bendroje aikštelėje, kur visų šeimų laukė smagi muzika ir dovanėlės. Tai buvo laikas skirtas bendravimui, įspūdžių aptarimui, smagiam pasibuvimui kartu.


Straipsnį parengė mokytoja ekspertė Sigita Norvilienė, vyresniosios  mokytojos Vaida Vitkauskienė, Jūratė Stankevičiūtė, pavaduotoja ugdymui Lilija Dževeckaja.